maandag 30 november 2009

Kathleen Aerts gelukkiger dan ooit nu ze K3 heeft verlaten


Binnen twee weken trekt ze definitief een streep onder haar K3-periode, maar Kathleen Aerts (30) kijkt vol vertrouwen de toekomst tegemoet. 'Ik heb mijn vrijheid terug, ik ben eindelijk weer gelukkig.'

Kathleen straalt als ze stipt op het uur van afspraak verschijnt. Ze valt meteen met de deur in huis. 'Zeg eens Jan, had jij verwacht dat ik als eerste uit K3 zou stappen? Jij had zoals de meesten ook wel gedacht dat het de rosse zou zijn, niet?' Kathleen proest het uit, maar wordt plots weer ernstig. 'Ik heb er op voorhand met bijna niemand over kunnen praten, het was allemaal zo delicaat.'

Kathleen Aerts bestelt een koffie. Als eerste Vlaamse krant konden we haar strikken om te praten over de redenen van de breuk met K3 en over haar toekomstplannen. 'De voorbije maanden waren voor mij echt back to the roots ', zegt ze. 'Ik ben weer thuisgekomen, letterlijk en figuurlijk. Ik voel me gelukkiger dan ooit.'

Je was blijkbaar al een tijdje niet meer echt gelukkig bij K3. Toch is het niet evident om een - laten we eerlijk zijn - goedbetaalde luxejob zomaar te laten schieten. Wanneer is dat idee beginnen te rijpen?

Kathleen Aerts: 'Dat is begonnen rond mijn dertigste verjaardag, voor veel mensen toch een keerpunt. Neen, het was geen vervroegde midlifecrisis of zo, ik bedoel het positief. Als ik nieuwe dingen wou ondernemen, dan was het nu het moment. De plotse dood van mijn vader vier jaar geleden heeft me geleerd dat je de dag moet plukken, dingen uitstellen is nooit goed.'

'We hadden pas 10 jaar K3 gevierd. Toen ik de nieuwe agenda voorgelegd kreeg waarin mijn leven voor de volgende twee jaar vastgelegd werd, kreeg ik het benauwd. Ik wilde mijn vrijheid terug, opnieuw op het gevoel kunnen leven. Dat is geen verwijt aan Studio 100. Als je met z'n drieën in een geoliede machine meedraait, moet je nu eenmaal dingen plannen en dan mis je soms dingen. Ik kan maar niet uit mijn hoofd zetten dat ik de gouden bruiloft van mijn oma en opa gemist heb omdat ik moest optreden in de musical van De 3 biggetjes . '

Had Gert Verhulst je aan boord kunnen houden met een nevenproject? Free Souffriau bijvoorbeeld mocht naast Mega Mindy ook in 'Daens' meespelen of een cd met Ann Christyliedjes maken.

Kathleen Aerts: 'Neen. Als iets in mijn hoofd zit, ben ik een doordrijver. Het was ook geen kwestie van iets anders of iets alleen willen doen. Ik wou in de eerste plaats rust. Er zijn heel veel gesprekken aan vooraf gegaan. Ze voelden het bij Studio 100 stilaan wel aan dat de drive weg was. Na vijf jaar K3 hebben Karen Damen, Kristel Verbeke en ik gezegd dat elk jaar erbij nog een cadeau was, en we hebben er in totaal tien volgemaakt.

We moeten elkaar dus niets kwalijk nemen. Nu zit ik elke dag op mijn boerderij, zálig. Op dit moment ben ik met wat vrienden drieduizend klimopplantjes aan het planten. Ik kan je verzekeren: aan het eind van de dag ben je helemaal zen. Die boerderij was al heel lang een droom van mij en begin dit jaar kon ik ze toevallig op de kop tikken. Voor mij viel de puzzel in elkaar.'

vrijdag 27 november 2009

Kathleen Aerts zingt duet met Danny De Munk


Ex K3 Kathleen Aerts brengt op 27 november haar eerste soloplaat "Kathleen in Symfonie" uit. Onlangs werd gemeld dat Kathleen in duet gaat met een bekende Nederlander. De keuze is dus gevallen op Danny De Munk, en niet Marco Borsato. Hij zingt met de ex-K3 zangeres een Nederlandse bewerking van het lied 'Something stupid'.

Op het debuutalbum is alleen plaats voor de mooiste Nederlandstalige liedjes en niet voor haar successingle "Zumba Yade". "Something stupid" was reeds een grote hit voor Frank en Nancy Sinatra, maar we kennen het nummer vooral in de versie van Robbie Williams en Nicole Kidman. Kathleen Aerts en Danny De Munk nemen van het lied een Nederlandstalige versie op.

'Kathleen in Symfonie' zal twaalf Nederlandstalige liedjes bevatten en de muziek wordt verzorgd door een Belgisch symfonisch orkest. Het duet met Danny De Munk wordt de eerste single. De voormalige kindster uit 'Ciske De Rat' zingt met Kathleen Aerts een Nederlandse bewerking van 'Something Stupid'.

Op het album van Kathleen Aerts kunnen we nog nummers aantreffen als als "Een beetje vrede" van Nicole, "Samen zijn" van Willeke Alberti, "Een roosje mijn roosje" van Conny Vandenbos en 'Visite' van Lenny Kuhr.

maandag 23 november 2009

Kathleen Aerts en Marco Borsato in duet?


Platenfirma Sony Music maakte de titel bekend van het album waarmee Kathleen Aerts, in ieders geheugen gegrift als de blonde van K3, op 27 november de rekken van menig platenzaak zal vullen: "Kathleen in Symfonie".

De eerste single van Kathleen Aerts uit het album zingt ze in duet met een zéér populaire Nederlandse zanger, zo luidde het persbericht. De geruchten doen de ronde dat dit Marco Borsato is.

Kenners zouden er niet van opkijken moest Kathleen Aerts een van de volgende dagen uitpakken met het nieuws dat de Nederlandse zanger namelijk niemand minder is dan Marco Borsato. Na zijn financiële crisisgang heeft Borsato nood aan geld en is hij tevens populairder dan ooit bij onze Noorderburen.

Leuk detail: Marco toerde een aantal jaren geleden nog rond met zijn eigen ´Symfonica in Rosso´ en kent de wereld van de symfonieën als geen ander. En dan nu misschien samen met Kathleen Aerts op "Kathleen in Symfonie".






zaterdag 21 november 2009

Ex blonde K3 Kathleen Aerts in Symfonie


Voor blonde ex K3 zangeres Kathleen Aerts gaat op 27 november aanstaande een droom in vervulling. Die dag ligt haar allereerste solo album 'Kathleen In Symfonie' in de winkels.

De mooiste Nederlandstalige liedjes uitgevoerd door een symfonisch orkest in een productie van Wilfried Van Baelen (producer van o.a. Helmut Lotti en José Carreras).

Kathleen Aerts: "De liedjes die je als kind thuis hoort vergeet je nooit. Mijn ouders hadden een enorme platenkast vroeger en op dit album heb ik die liedjes verzameld die mij het meest bijgebleven zijn en mij nog steeds een warm en vrolijk gevoel geven.

Mijn droom om ooit met een groot symfonisch orkest op te kunnen treden ging bij deze in vervulling en daarvoor wil ik William, Wilfried, alle mensen van Sony Music en iedereen die een stukje van zichzelf aan dit album gegeven heeft van harte bedanken.

Kathleen Aerts: Ik hoop dat jullie evenveel van het luisteren naar het album zullen genieten als ik ervan genoten heb om het op te nemen."








woensdag 18 november 2009

Ex K3 Kathleen Aerts: Eerste solo album en concert tour


Sony Music Entertainment Belgium brengt op 30 november het eerste solo album van Kathleen Aerts, ex K3, uit. De CD draagt de titel "Kathleen In Symfonie" en het wordt een volledig Nederlandstalig album.

Nadat het contract werd ondertekend wil Erik Vink, MD van Sony Music Entertainment daar het volgende over kwijt: "Wij zijn als echte muziekliefhebbers voor de volle 100 procent overtuigd van de kracht en het potentieel van Nederlandstalig repertoire.

Na het gigantisch succesverhaal dat Kathleen Aerts met K3 heeft geschreven volgt ze nu haar muzikale hart en wij zijn verheugd dat ze dit samen met Sony Music wil doen."

"Vermits Sony Music met haar live divisie Stageplan ook een sterke live expertise in huis heeft is het niet meer dan logisch dat ook de concert tour van Kathleen Aerts in 2010 door ons wordt georganiseerd.

Bovendien kan Sony Music samen met Kathleen Aerts een echt Benelux verhaal schrijven want de CD komt gelijktijdig uit in Nederland en ook de tour zal in 2010 naast de Vlaamse zalen ook heel wat Nederlandse zalen aandoen," gaat Erik Vink verder.