zondag 28 februari 2010

Opvolgster van Kathleen Aerts bij K3 Josje Huisman: "Het was nooit de bedoeling dat ik de nieuwe Kathleen Aerts’ zou worden'


De opvolgster van Kathleen Aerts bij K3, de Nederlandse zangeres Josje Huisman, vertelt dat "Het nooit de bedoeling was dat ik de nieuwe Kathleen Aerts’ zou worden'.

Nieuwbakken K3’tje Josje Huisman heeft door het bevallingsverlof van Karen Damen gedwongen pauze. En ze was er aan toe. Nadat ze in oktober K2 zoekt K3 won, verhuisde ze van Amsterdam naar Antwerpen, ging haar verkering uit én stapte in een razend druk K3-schema.

„Het was een hectische tijd”, vertelt Josje. „Door het kraamverlof van Karen Damen, die afgelopen week is bevallen van zoontje Sky, ben ik tot mei vrij. Lekker, even alles op een rijtje zetten.”

De afgelopen maanden is K3 als een stoomwals door het leven van Josje Huisman getrokken. „Als je me nu vraagt wat me het meeste is bijgebleven, moet ik er echt over nadenken”, zegt Josje, die al pratend zowaar af en toe een Belgisch accent heeft.

„Het is zo overdonderend geweest. Gelukkig is werken bij K3 precies waar ik op had gehoopt: de leukste baan van de wereld.”

„Er is in korte tijd veel veranderd”, knikt de zangeres. „Dat mijn relatie overging, was vervelend. Maar er zijn tegelijkertijd zoveel mooie dingen gebeurd, dat ik niet bij de pakken neer ben gaan zitten.”

„Mijn nieuwe collega’s Karen Damen en Kristel Verbeke heb ik goed leren kennen. Het was natuurlijk best spannend om als nieuwkomer in K3 mee te gaan draaien.

Maar ze hebben me alle ruimte gegeven om mezelf binnen de formatie te ontdekken. Het was nooit de bedoeling dat ik ’de nieuwe Kathleen Aerts’ zou worden, dat hebben ze me van meet af aan op het hart gedrukt. Ik ben haar opvolgster, niet haar vervangster. Aan Karen Damen en Kristel Verbeke heb ik ook nooit gemerkt dat ze mij vergeleken met Kathleen Aerts.”

Josje Huisman schudt haar hoofd: „Nee, ik heb geen contact meer met mijn voorgangster Kathleen Aerts sinds we elkaar bij de finale van K2 zoekt K3 zagen. Dat is goed zo.

Voor tips over het vak kan ik prima bij Karen Damen en Kristel Verbeke terecht. Bovendien heeft Kathleen Aerts haar solocarrière opgepakt. Voor mij is het juist fijn dat ik me als mezelf kan ontwikkelen binnen de groep.”

Vervolgt: „De tien jaar met Kathleen Aerts in K3 waren belangrijk, die geschiedenis mag nooit worden uitgewist. Karen Damen en Kristel Verbeke hebben met Kathleen een diepe vriendschap ontwikkeld, daar moet je niet aankomen.

Ik heb mijn eigen plekje binnen de groep gekregen en daar ben ik blij om. In één ding hoop ik wel een beetje op Kathleen Aerts te lijken: ik zou graag net zoals zij zo’n lange, prachtige periode bij K3 willen beleven.”

Als de roodharige Karen Damen na haar bevalling weer aan de slag gaat, is er voor de dames volop werk aan de winkel.

„Vanaf mei gaan we ons voorbereiden op o.a. het zomerfestival, een nieuwe single, een nieuwe cd, opnames voor een televisiefilm, optredens in Plopsaland én onze tournee.” Josje Huisman knikt: „Vanaf die tijd zal er inderdaad weer minder tijd zijn voor mijn sociale contacten.”

„De afgelopen tijd heb ik door mijn werk minder familie en vrienden gesproken. Natuurlijk mis ik dat soms. Maar ik besef dat ik niet aan het andere einde van de wereld zit. Je kunt gewoon niet alles tegelijk doen.

Gelukkig krijg ik veel begrip uit mijn omgeving. Ze weten dat ik me, zoals nu bijvoorbeeld, wel weer meld om af te spreken.

Nu we een rustpauze hebben, heb ik een aantal dingen gepland: etentjes met vriendinnen, bezoekjes aan de sportschool, want sinds onze tournee klaar is, heb ik nauwelijks meer iets aan lichaamsbeweging gedaan. Héérlijk dat ik daar weer aan toe ga komen.”

Tussen de bedrijven door klust Josje in haar nieuwe woning. „Eindelijk ga ik mijn Antwerpse appartementje onder handen nemen en tot mijn thuis maken.

De afgelopen maanden woonde ik er al wel maar was de inrichting half en half af. Het is belangrijk dat ik er bij de start van K3 met Karen Damen en Kristel Verbeke in mei echt mijn eigen stekkie van heb kunnen maken. Dan heb ik weer écht een rustpunt.”

Mooie complimenten van de opvolgster bij K3, Josje Huisman, aan Kathleen Aerts.

1 opmerking:

  1. Je bent echt een top meid en je kan goed zingen jammer dat je weg bent bij k3 !

    xxx een anoniem meisje

    BeantwoordenVerwijderen