zaterdag 26 december 2009

Ex-K3 Kathleen Aerts geniet naast Ranking the Stars met Paul de Leeuw vooral ook van de rust


Blonde Kathleen Aerts stapte een tijd geleden uit de immens populaire meidengroep K3. Omdat de druk te groot werd en haar agenda al twee jaar vooruit vast lag, maar vooral omdat ze een eigen weg in wilde slaan.

Nu is er naast de deelname aan Ranking the Stars met Paul de Leeuw ook een nieuwe solo cd, Kathleen Aerts In Symfonie, waarop ze favoriete liedjes uit haar kindertijd ten gehore brengt, ondersteund door een orkest.

Was het lastig om na K3 te bepalen welke richting je muzikaal opwilde?

Kathleen Aerts: "Niet echt, omdat werken met een symfonieorkest eigenlijk al van kleins af aan een droom van me is. Het idee om het daadwerkelijk te gaan doen is drie maanden geleden ontstaan en toen ging het snel."

Het valt op dat veel nummers op de plaat Nederlands zijn: je covert Conny vandenbos en Lenny Kuhr, om er maar een paar te noemen.

Kathleen Aerts: "Dat komt omdat dat net de liedjes zijn die me zijn bijgebleven uit mijn kindertijd. Het is pure nostalgie: die nummers schalden vroeger door het huis van mijn ouders en grootouders. En het waren de eerste liedjes die ik meezong. Ik cover overigens ook nummers als 'Een beetje vrede' van de Duitse zangeres Nicole."

En je zingt een duet met Danny de Munk. Toch een redelijk onverwachte combinatie. Hoe ontstaat zoiets?

Kathleen Aerts: "Moet je dat nog vragen? Ik was vroeger, zoals alle meisjes, stiekem nogal verliefd op Danny ten tijde van Ciske. Toevallig kwam ik hem onlangs tegen en vroeg hij aan mij om samen een lied op te nemen. Dat kwam natuurlijk toevallig heel goed uit. Het is een ingetogen gezongen cover van Something Stupid geworden, en voor mij een uitgekomen meisjesdroom."

Is je leven na K3 eigenlijk helemaal geworden wat je ervan verwacht had?

Kathleen Aerts: "Ja. Ik geniet van de rust die ik nu heb. Toen ik gestopt ben heb ik meteen de draad weer opgepikt met vrienden en familie, en veel tijd doorgebracht met mijn moeder die ik echt niet veel zag toen ik in de groep zat. Ik heb de hele zomer doorgebracht op een boerderij en daar veel geklust. Ik ben nu weer de baas over mijn eigen agenda en daar ben ik dankbaar voor."

Maar was je bang voor een zwart gat toen je besloot te stoppen met K3?

Kathleen Aerts: "Nee, ik ben vooral iemand die van dag tot dag leeft. Het enige waar ik voor vreesde was dat de kinderen het me kwalijk zouden nemen dat ik uit de groep was gestapt. En ik vond het natuurlijk toch naar om Karen Damen en Kristel Verbeke in de steek te laten. Maar niemand neemt het me kwalijk, gelukkig. Verder blik ik er niet al teveel op terug, omdat ik dat tijdverspilling vind. Ik heb een mooie tijd gehad, maar het is nu ook klaar."

Heb je Josje Huisman, je vervangster, eigenlijk al ontmoet en tips gegeven?

Kathleen Aerts: "Ik heb haar ontmoet, maar tips gegeven niet. Dat is volgens mij ook helemaal niet nodig. Ze doet het hartstikke goed en ik zie dat ze aan het genieten is. Logisch, dat heb ik ook tien jaar lang gedaan."

Je gaat twee keer optreden met het symfonieorkest. Ben je al bezig met wat je daarna gaat doen?

Kathleen Aerts: "Ik neem alles zoals het komt. Ik blijf me in elk geval inzetten voor Unicef, en ik ben aan het brainstormen voor een kinderprogramma. Nee, daar kan ik verder nog niks over zeggen, maar het lijkt me heel leuk. Ik volg vooral mijn hart en intuïtie. Dat is tot nu toe helemaal goed gegaan."
Geen opmerkingen:

Een reactie posten