zaterdag 19 december 2009

Kathleen Aerts en Paul de Leeuw scoren met Ranking the Stars


De terugkeer van Paul de Leeuw (47) bij Ranking the Stars doet de kijkcijfers van het programma goed. Er keken vrijdag 874.000 mensen naar de start van het zevende seizoen, waarin ook de Vlaamse zangeres Kathleen Aerts een hoofdrol heeft.

Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. De vorige twee series werden gepresenteerd door Sander Lantinga en Sophie Hilbrand.

Het vijfde seizoen, toen het duo voor het eerst de touwtjes in handen had, ging in mei van start met 538.000 kijkers, terwijl de zesde serie in september opende met 360.000 kijkers.

Overigens gingen alle eerdere edities van Ranking the Stars met Paul de Leeuw als presentator beter in première.

Zo gingen de eerste drie seizoenen, in 2006, 2007 en 2008, allemaal van start met ruim één miljoen kijkers, terwijl de vierde serie zelfs 1,3 miljoen kijkers wist te boeien met de eerste aflevering.

Na het vierde seizoen had De Leeuw genoeg van Ranking the Stars en gaf hij het stokje over aan Lantinga en Hilbrand. Zij hebben dit jaar twee edities van Ranking the Stars gepresenteerd, maar De Leeuw kreeg spijt en is nu terug bij de BNN-show. Paul liet zelfs speciaal uit Vlaanderen ex K3 zangeres Kathleen Aerts overkomen voor zijn terugkeer.

Paul de Leeuw is terug bij Ranking the Stars en dat is te merken aan de kijkcijfers: de eerste aflevering van het nieuwe seizoen trok vrijdagavond 874.000 kijkers.

Het BNN-programma staat op de 18e plaats in de top 25 van de best bekeken programma's van de vrijdagavond.

Het vorige seizoen van Ranking the Stars kende met 538.000 kijkers een matige start. Sander Lantinga en Sophie Hilbrand stonden toen nog achter de presentatiedesk.

Paul de Leeuw is blij dat hij weer terug is: "Ik vind het fantastisch weer achter de presentatiedesk van Ranking te staan en het spel te spelen met vijf mannen en vijf vrouwen. Eindelijk de haantjes en het kippenhok verenigd."

Angela Groothuizen, Fatima Moreira de Melo, Jan Kooijman, Jette van der Meij, Johnny de Mol, Kathleen Aerts (ex blonde K3), Kim Feenstra, Maarten van der Weijden, Thomas Berge en Tijl Beckand gaan elkaar wekelijks 'ranken' in seizoen 7.

Paul de Leeuw is vanaf vrijdag terug bij Ranking the Stars (20.30 uur, Ned3). De Leeuw was twee seizoenen lang niet van de partij, maar kreeg al snel spijt van zijn beslissing om met de BNN-show te stoppen.

Daarom is hij nu toch weer te zien met acht nieuwe afleveringen. Aan de serie doen opnieuw tien BN’ers mee: Angela Groothuizen, Fatima Moreira de Melo, Jan Kooijman, Jette van der Meij, Johnny de Mol, Kathleen Aerts van K3, Kim Feenstra, Maarten van der Weijden, Thomas Berge en Tijl Beckand.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten