donderdag 1 april 2010

Kathleen Aerts (ex K3) schittert live met symfonisch orkest


Kathleen Aerts (Ex K3) stond met het schitterende symphonisch orkest, de concertband Steenhuffel onder leiding van Joris De Geest, op de planken van de Koningin Elisabethzaal voor haar eerste live solo-concert. Ze werd tijdens haar zang begeleid door een kinderkoor.

Kathleen Aerts zit nog steeds een beetje in haar K3-rol, maar met haar prachtige stem weet ze een volledige zaal te ontroeren. Ze opende de show met het nummer ‘Als de zon schijnt’.

Op haar podium zag de zangeres veel schoon volk zitten, maar toch wilde ze de pers waarschuwen dat ze echt wel haar orkest bedoelde. “Mijn huwelijk gaat zeker wel door, want de roddelboekjes zouden wel iets anders willen schrijven!"

Kathleen Aerts is altijd een grote musicalfan geweest. Toen ze klein was speelde ze altijd scènes na uit Grease en The Sound of Music. “Mijn neven en nichten moesten altijd meespelen tot hun grote ergenis”, grapte Kathleen Aerts. Voor het liedje ‘Do-re-mi’ kon de zangeres haar familie er nu niet bij vragen en daarom haalde ze er het kinderkoor RCCBS bij.

Op 21 maart begon de lente. De vogeltjes beginnen dan te fluiten, de liefdekriebels komen terug en soms denkt dan iemand dat hij/zij het dekseltje heeft gevonden dat op het potje past.

Maar liefde duurt jammer genoeg niet altijd eeuwig. Mensen beginnen dan te eten en te drinken, vrouwen gaan naar de kapper.

Kathleen Aerts mocht dat allemaal niet doen, dus begon ze maar aan het liedje ‘Waarom fluister ik nog je naam’ te werken.

Kathleen Aerts bedankt ook uitvoerig haar ouders en haar mama in het bijzonder met een ruiker bloemen en het lied ‘Bedankt lieve ouders’.

Kathleen Aerts blikt tijdens het concert ook terug op haar K3-periode. Dinsdag 23 maart is ze exact een jaar weg bij K3 en naar eigen zeggen heeft ze er helemaal geen spijt van.

“Soms moet je dingen loslaten en krijg je er andere dingen voor in de plaats. Ze bedankte Karen Damen en Kristel Verbekevoor de fijne tijd met een liedje.

Bij Zumba Yade daagde Kathleen Aerts haar boezemvriend David uit. Hij had namelijk gezegd dat het niet eenvoudig zou zijn om de ambiance van K3 te evenaren.

Kathleen Aerts nam de uitdaging aan en wou dat als ze er in slaagde om een even goede sfeer neer te zetten, dat David dan haar auto zou kuisen. En zo geschiedde!

Het tweede deel begon spectaculair met de vertolking van een Abba-medley. In de medley waren de nummers ‘Mama Mia’, ‘SOS’, ‘Knowing Me Knowing Yo’u, ‘Dancing Queen’, ‘Fernando’, ‘Take a Change on Me’, ‘I Have a Dream’ en ‘The Winner Takes it All’ verwerkt. Dit alles bracht Kathleen met haar live symfonisch orkest.

Kathleen Aerts heeft duidelijk goede herinneringen aan haar trip naar Zuid-Afrika. Ze verklapte dan ook dat haar album ‘Kathleen in symfonie’ weldra in Zuid-Afrika zal worden uitgegeven. De nummers zullen dan wel vertaald worden naar het Zuid-Afrikaans.

Waar iedereen had op zitten wachten was het nummer ‘Dat Afgezaagde Zinnetje’. Danny De Munck was speciaal uit Nederland afgezakt naar Antwerpen en Kathleen Aerts wou dat hij absoluut het refrein van ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ zong.

Kathleen Aerts bracht de sfeer er een laatste keer in met haar recente hit Papillon, waarvan we hopen dat ze met dit nummer de hogere regionen van de hitparades mag bereiken.

Tracklisting Kathleen Aerts in Symfonie: Elisabethzaal Antwerpen

Ouverture
Als de zon schijnt
Vlieg nooit te hoog
Vleugels van mijn vlucht
Visite
Do-re-mi (uit The Sound of Music)
Waarom fluister ik je naam nog
Ik mis je zo
Bedankt lieve ouders
Toch ben je een oma
Voor Karen en Kristel
Zumba Yade

Abba-medley
Samen Zijn
Voor Papa
Een beetje vrede
Dat afgezaagde zinnetje
Roosje m'n Roosje
Papillon
Je bent alles
Vreemde Vogels
Outro: vreemde Vogels
Bisnummer: Papilon

Kortom, een kei tof concert van Kathleen Aerts!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten