dinsdag 20 april 2010

Kathleen Aerts met symfonisch orkest in Elizabethzaal Antwerpen


Kathleen Aerts stond met een schitterend symfonisch orkest op de planken van de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen voor haar eerste live solo-concert 'Kathleen in Symfonie'.

Exact één jaar na haar vertrek uit K3 kreeg het publiek de blonde zangeres te zien zoals ze haar nooit eerder zagen.

Kathleen Aerts opende de show met het nummer ’Als de zon schijnt’. Naast het brengen van nummers uit haar eerste solo album "Kathleen in Symfonie" en een fantastische interpretatie van ’Do-Re-Mi’ dat ze samen bracht met een kinderkoor, bedankte Kathleen ook uitvoerig haar ouders en haar mama in het bijzonder met een ruiker bloemen en het lied ’Bedankt lieve ouders’.

Want op dat vlak zag Kathleen Aerts en haar productie het wel groots. Meer dan 50 muzikanten telden we, heel wat dwarsfluiten, kopers en violen en 11 kinderen als kinderkoor om liedjes als “Visite” en “Do re mi”, die laatste uit de musical The Sound of Music, mee te zingen.

Aandoenlijk waren ze in hun volledig witte kleren terwijl ze volledig de choreografie uit de musical deden.

Op het einde van het eerste deel, bij ’Zumba Yade’, daagde Kathleen Aerts haar boezemvriend David uit.

Hij had namelijk gezegd dat het niet eenvoudig zou zijn om de ambiance van K3 te evenaren. Kathleen nam de uitdaging aan en wou dat als ze er in slaagde om een even goede sfeer neer te zetten, dat David dan haar auto zou kuisen. En zo geschiedde!

Het tweede deel begon spectaculair met de vertolking van een Abba-medley. In de medley bracht ze Nederlandstalige versies van ’Mama Mia’, ’SOS’, ’Knowing Me Knowing You’, ’Dancing Queen’, ’Fernando’, ’Take a Change on Me’, ’I Have a Dream’ en ’The Winner Takes it All’.

Traantjes werden in het publiek gelaten toen Kathleen “voor Karen Damen en Kristel Verbeke” zong, enkel begeleid aan de piano.

De zangeres blikte terug naar de persconferentie van 23 maart 2009 waarop ze aankondigde dat ze uit K3 stapte en datzelfde zelfgeschreven emotionele liedje bracht. De weken ervoor waren zeer stresserend geweest en vol emoties. Maar spijt heeft ze niet, liet Kathleen aan het publiek weten.

Ook “Vleugels van mijn vlucht” dat eerst enkel begeleid werd door piano en pas bij het refrein door het ganse orkest, was knap. Maar het nummer dat ons het meest bekoorde in Kathleens versie was “Toch ben je een oma” van Louis Neefs. Daarin liet ze horen dat ze ook dieper kan gaan met haar stem en ze die een korrel kan meegeven op “grand amour”.

Melige momenten waren er ook, toen ze haar moeder in de bloemetjes zette tijdens “bedankt lieve ouders” die hierdoor zichtbaar ontroerd was.

Danny De Munck was speciaal uit Nederland afgezakt naar Antwerpen om het duet ’Dat Afgezaagde Zinnetje’ te brengen, hun gezamenlijke interpretatie van de Frank Sinatra-klassieker ’Something Stupid’.

Kathleen Aerts vroeg of hij nog één keer het refrein van ’Ik voel me zo verdomd alleen’ wilde zingen, wat hij met veel plezier deed.

Kathleen Aerts “plaagde” De Munk even om hem een stukje uit “Ik voel me zo verdomd alleen” te laten zingen. Danny De Munk nodigde Kathleen Aerts daarna uit voor zijn optredens op 9 en 10 april in Nederland.

Met haar recente single Papillon breide Kathleen Aerts een vrolijk einde aan een geslaagd concert.

Doorheen 2010 zal Kathleen Aerts nog meerdere optredens geven in Vlaanderen en Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten